Bajusz és ami mögötte van.
2016. február 05. írta: Beardcity

Bajusz és ami mögötte van.

Hogyan növesszem, ápoljam a bajszom?

Ha teljes szakáll növesztésére adod a fejed, akkor sokat olvashatsz növesztésről, formákról, hogyan kell ápolni, stb. De egy igényes full arcszőrzet velejárója a bajusz is, amit szintén rendben kell tartani. A mosás, olajozás ugyan úgy történik, mint az arcod többi részén ez nem is vitás, viszont van egy pár dolog, ami csak a bajuszra vonatkozik és érdemes rá odafigyelni.
long-beard-with-mustache-e1445789166267.jpg

Növesztés, vágás:

A bajusz és a szakáll sokszor nem egy ütemben nő. Nem kell megijedni, ez természetes. Míg a szakállad lehet, hogy jól néz ki 5-6 hónap alatt, a bajszodnak lehet, hogy kell 8-9 hónap mire szépen „beéri”. Csak úgy, mint a szakáll esetében, itt is meg kell várni egy bizonyos hosszúságot, mielőtt hozzányúlnál, hiszen nem nőhet ez sem a vakvilágba. Ha igazán epik bajszot szeretnél, akkor nincs más dolgod, mint hagyod nőni addig, amíg a középső szőrszálak el nem érik az alsó ajkadat. Igen, ez egy hosszadalmas procedúra, csak úgy, mint a szakállnövesztés. Amennyiben nem akarsz kackiás, kormány bajuszt növeszteni, akkor sűrűbben kell vágnod és trimmelned, hogy megtartsa a formáját. Valahogy így:


Ha pedig már elég nagy az a bajusz, akkor pedig nagyon óvatosan kell vele bánni, nehogy belevágj valahova. Azért te sem akarod hogy több hónapnyi, évnyi növesztés kárba vesszen. Valahogy úgy érdemes, mint ahogy John Diehl csinálja, azaz The Beard Baron:

Ápolás:

Egy pár dologra mindenképp szükséged lesz a bajusz karbantartásához.

b_6320733628686da67fde9e36922355287200_scissors.jpgTrimmer/Olló: hossztól, stílustól függően szükséged lesz valamire, amivel formát adsz neki. Ez lehet egy jó minőségű szakállnyíró, melyet nulláson hagyva (tehát a kiegészítő fejet levéve) a felső ajkad vonalát követve óvatosan lenyírod a kiálló szőrszálakat. Az ollóval pedig sokkal finomabb vágásokat tudsz eszközölni, szinte szálanként tudod megadni a formát. Használj profi fodrászollót erre a célra!


 

bajuszfesu_beardcity.jpgFésű: muszáj fésülni a bajszot is, trenírozni kell a szálakat, hogy abba az irányba álljanak, amelyikbe te szeretnéd. Ehhez a legalkalmasabb egy pici, kifejezetten erre a célra tervezett bajuszfésű. Segít a mindennapi karbantartásban, vágás során és könnyedén el tudod vele oszlatni a formázáshoz szükséges bajuszwaxot.

 


the_bearded_man_co_walk_in_the_woods_wax2.pngBajuszwax: sokan felteszik a kérdést, hogy hogyan lesz szép, egybefüggő a bajusz és hogy áll majd meg. Erre találták ki a bajuszwaxot. Sok féle állagú, illatú wax létezik. Egyre mindig figyelj! Természetes alapanyagú legyen, hiszen egész nap ott van a szád körül, bizonyos hosszúságnál a bajusz beleér, hozzáér az ajkadhoz. Nem akarod a vegyszeres termékeket a szád köré kenni ugye? A hajwaxot meg főleg nem, az még durvább.
Mi a The Bearded Man Company termékeit tudjuk nyugodt szívvel ajánlani. Bitang erős, és még a szőrszálakat is ápolja.
Szóval a bajuszwaxal tartós formát tudsz neki adni. Elengedhetetlen, ha közepes, vagy hosszabb bajszod van és a híres kackiást (handlebar-t) szeretnéd művelni.
Nem utolsó sorban pedig nagyon jó szakáll esetében is a kiálló szőrszálakat a többi közé simítani. Így nem kell levágni és sűrűbb lesz.

beard-and-moustache-maintanance.jpgBajusznövesztésre fel!


Bármilyen ötleted, kérdésed van, tedd fel a komment szekcióban!

A bejegyzés trackback címe:

https://beardcity.blog.hu/api/trackback/id/tr688363146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati Bánfalvi 2018.08.26. 19:26:09

Bajusz királynak használati utasítás.
süti beállítások módosítása