A szakállasok leggyakoribb problémája - a viszketés.
2015. július 06. írta: Beardcity

A szakállasok leggyakoribb problémája - a viszketés.

beard_ich.jpgUnalmas, idegesítő és ez a legfőbb oka, hogy a legtöbb szakáll nem tud rendesen kibontakozni. A viszketés. Milyen jó lenne, ha valamilyen úton-módon meg tudnánk tőle szabadulni! Most nézz magadba és számold meg hányszor próbáltál már szakállat növeszteni azért, hogy kb. 6 nap után feladd az egészet a fránya viszketés miatt! Ha szakállat akarsz, akkor ne vágd le!

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy a viszketés okozója a borotválkozás? Igen, jól olvastad, azért viszketsz, mert borotválkozol. Ugyanis ha lecsapod a borostádat, a pengével mindig valamilyen szögben vágod, éles, hegyes véget hagyva ezzel a szőrszálaknak. Egy kis növekedés után pedig ezek a szőrszálak elkezdik szurkálni az arcodat, ami nem éppen kellemes viszketést és pirosodást okoz.

Ez az elkerülhetetlen első szakasz a szakállnövesztésnél, ugyanakkor kiváló alkalom arra, hogy próbára tedd a türelmed. Biztosíthatlak, hogy ez csak átmeneti és a kellemetlen viszketés elillan valahol az 1. és 3. hét között. Át kell vészelned! Viseld el a viszketést férfihez illően, hiszen azoké lesz az epik szakáll, akik tudnak rá várni! Ahogy telik az idő, a szőrszál végei megpuhulnak, lekerekednek és nem fognak többé problémát okozni.

beard_city_happyman.jpg


Oké, szóval növesztettél egy elég szép szakállat, azonban a viszketés még mindig fenn áll? Ne csüggedj, ez már könnyebben orvosolható probléma. A full szakáll viszketése legtöbbször a száraz bőrre vezethető vissza. Gyakori dolog. Itt van pár tipp.

Gyógymód a viszketésre

Csak nedvesen

Hogy megakadályozd a bőröd kiszáradását, megfelelő nedvességtartalom kell. Ahhoz, hogy ne veszítsd el a faggyúmirigyeid által előállított természetes kenőanyagot, el kell hagynod a forró vizet.
beardcity_wash.jpgNe mosd az arcod meleg vízzel — kiszárítja a bőröd. A természetes olajokat pedig a bőrödön szeretnéd tartani. Próbáld hideg vízzel mosni (vagy legalább langyossal), egy idő után talán meg is szereted. Meg amúgy is, próbálj hideg vízzel zuhanyozni. Férfias, egészséges és tuti felfrissülsz.
beardcity_pool.jpg

Hidratáldhasználj szakállolajat! Egy pár csepp olaj segít puhítani a szakállad, csillogó és fényes lesz, valamint nem fog viszketni sem. Azt már nem is említem, hogy férfiasan kellemes illata lesz tőle. Jól eső érzést nyújt.
the_beardedman_olajak.jpgUtoljára pedig, óvatosan bánj a samponnal! Megértem, hogy kristály tisztán akarod tudni a szakállad, de heti egy-két alkalomnál többször ne samponozd. Amikor pedig mosod, mindenképp használj valamilyen hidratálást mellé.

És így állítod meg a viszketést.

Kezdődjön a növesztés!
Élvezd a szakállad!

Forrás: baldingbeards.com

A bejegyzés trackback címe:

https://beardcity.blog.hu/api/trackback/id/tr667596444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sántán sándor 2015.07.06. 18:17:41

undorító igénytelen minden nagyszakállú idióta.

röf 2015.07.06. 19:01:31

Nagy fület ne növesszek hozzá... ?

Amigarockwell · http://www.youtube.com/Amigarockwell 2015.07.06. 19:14:50

@sántán sándor: Akinek meg nincs szőr az arcán az vagy buzi vagy nő :D

Laci1982 2015.07.07. 08:12:56

hosszú szakáll ===> igénytelen, undorító

Dr.Traktor 2015.07.07. 10:03:38

"szakállolaj" .... percek óta röhögök

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.07.07. 12:46:22

@sántán sándor: @Laci1982: na meséljetek még a szép emberekről akik mind ugyan olyan csupaszok.

Hardor 2017.10.24. 18:27:28

@sántán sándor: akkor te mi a RezedásBüdösKurvaIstenFaszát keresel itt?

ez a harmadik cikk amit elolvasok és mennek az igénytelen kommentek titeket fizet valaki ?
süti beállítások módosítása