Alap szakállas kozmetikum. De tudod hogyan adagold megfelelően?
2017. február 09. írta: Beardcity

Alap szakállas kozmetikum. De tudod hogyan adagold megfelelően?

Sokszor volt már téma a szakállasok egyik leghasznosabb kiegészítője, a szakállolaj, ezért ezt nem is feszegetnénk. Hasznos. Hidratál, fényesít, puhít, táplál, bizonyos esetekben illatosít, így enyhe parfümnek is használhatod. Viszont megvizsgálhatjuk őket más szempontból. Milyen adagolókat alkalmaznak a különböző üvegcséken, és hogy lehet őket a leghatékonyabban használni? Mutatjuk!
dsc_0883-2.jpg

1. Csepegtetős adagoló

Ez sokak által már ismert lehet, nem csak szakállolajokon alkalmazzák előszeretettel. Viszonylag sok embernél megfigyeltük, ha kezükbe kerül, elkezdik fejjel lefelé rázni, viszont ilyenkor nem jön semmi. Pedig egyszerűen csak tartani kell a tenyered felett és várni míg meg nem indulnak a cseppek. Ha kis, közepes szakállad van ezzel az adagolóval 2-3 csepp is elég lehet a megfelelő eredmény eléréséhez, főleg ha egyből zuhanyzás után alkalmazod. Amikor már relatíve kevés olaj van az üveg alján, lehet nem fog működni adagoló, de ne hagyd kárba veszni az utolsó cseppeket sem! Pattintsd le a körmöddel, vagy nyúlj alá óvatosan valamilyen éles tárggyal és nyerd ki a szakállolaj végét is, úgy ahogy azt a második adagolási módszernél tennéd!
csepegtetos.jpg

2. Nincs adagoló, üres az üvegcse szája

Na ilyenkor mi van? Kérdezhetné az egyszeri felhasználó. Valószínűleg megpróbál nagyon keveset önteni a tenyerébe, de elég egy rossz mozdulat és az üvegcse tartalmának nagy része könnyen a fürdőszoba csempéjén landolhat. Triviális a megoldás, mégis keveseknek jut eszébe. Zárd le az üveg száját az ujjbegyeddel, majd fordítsd lefelé az üveget és vissza! Az ujjadra most került éppen egy jó cseppnek megfelelő mennyiség. Meglehet, azért nem próbálkoznak ezzel az emberek, mert úgy gondolják kevés lenne így a kinyert adag. Ne gondold, hogy így van! A legtöbben túlolajozzák a szakállukat, aminek nincs káros hatása, viszont a ruhád is olajos lehet, a telefonod kijelzője beszélgetés közben, és a pénztárcádnak sem tesz túl jót, hogy nagy léptékben fogy az olajod. Pozitív hatása nincs, nem fog a több olajtól jobban nőni. Teljesen felesleges. Akkor miért tennéd?
Ha 3-4 ujjon eljátszod ezt az adagolást, az elegendő lesz. Ha nagy szakállad van csináld meg a procedúrát még egyszer, vagy dobd át a másik kezedbe és varázsolj ott is 3 ujjbegyedre olajat! Ha mindenáron szeretnél valami kiegészítőt használni, akkor a helyi gyógyszertárban kapsz fillérekért, műanyag vagy üvegpipettát.
ures.jpg

3. Pumpás adagoló

Egyszerű, mint egy faék. Nem is szorul különösebben magyarázatra, látott már mindenki ilyet. Nyomd le a pumpát és adagold ki a megfelelő mennyiséget! Azt azért csekkold előtte, hogy a pumpa feje mennyire porlaszt, nehogy arcon lődd magad! Az esetünkben tesztelt Fellows Essetial Gentleman olaj nyílegyenesen lövi a tenyérbe a szakállolajat, ezért ebből 1 nyomás elég egy alkalomra. Ha fogyóban van és a pumpa csöve nem éri el megfelelően az olajat, könnyen le tudod tekerni a tetejéről és használhatod az ujjbegyes módszert.
pumpas.jpg

4. Gyári pipettás adagoló

Imádják, egyszerűen imádják. Mind a gyártók, mind a szakállasok. Van valami megfoghatatlan bája, amikor az üvegpipettából szépségesen jönnek a cseppek. Jól néz ki, na. Mindenki játszott ilyennel gyerekkorában, egyébként sem egy agysebészet. Benyomod a pipetta gumis részét, belenyomod a folyadékba (jelenes esetben szakállolaj), visszaengeded a gumit és láss csodát, működnek a fizika törvényei, felszippantottál egy jelentős mennyiséget a pipettába. Már csak annyi a dolgot, hogy óvatos nyomással, az imént felszívott mennyiséget a tenyeredbe adagold cseppenként. (Ne az egészet nyilván, csak 3-4 cseppet!)
gyaripipettas.jpg

Ha szívesebben néznéd meg videón, hogyan működnek, akkor hajrá!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beardcity.blog.hu/api/trackback/id/tr2712239956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szkics 2018.04.09. 22:40:50

Ha minden nap használom a szakállolajat, akkor idővel nem lesz pattanásos a bőr a zsírosodás miatt?
süti beállítások módosítása