Miért tartják a nők vonzóbbnak a szakállas pasikat?
2021. január 15. írta: Beardcity

Miért tartják a nők vonzóbbnak a szakállas pasikat?

Amikor randizásról van szó, a férfiak néha túlgondolják a dolgokat annak érdekében, hogy a kiszemeltnek felkeltsék a figyelmét. Felkapják a legdrágább ruháikat, vacsorát foglalnak a legdrágább helyen, csajozós dumákkal próbálnak készülni. Van, akinek ezzel nincs is semmi problémája, azonban lehet, hogy van egy sokkal egyszerűbb dolog, amivel növelheted az esélyeidet. A borosta vagy szakáll. Ha te valóban rajongasz a szakálladért, talán te is elgondolkoztál már azon, hogy mit gondolnak erről a nők. Úgy gondoltuk utánajárunk a dolognak.

beardedman_with_women.jpg

Egy 2020-as tanulmány azt kitűzte célul, hogy megpróbálja kideríteni, hogy milyen szerepet játszik az arcszőrzet egy férfi vonzerejében. A nők feladata számos, különböző stílusú szakállas férfi képének az elbírálása volt. A többség a teljes szakállal rendelkezőket hozta ki győztesként. A képek alapján a full szakállal rendelkező férfiakat találták a legegészségesebbnek és potenciálisan jó szülőnek is tartották őket. Ami azt illeti, a tanulmány szerint minél inkább növekedést mutatott az arcszőrzet hossza, annál inkább maszkulinabbnak, azaz férfiasabbnak találták azt a hölgyek.     

 Végül is az eredmények azt mutatták ki, hogy a nők jobban vonzódnak, azokhoz a férfiakhoz, akik valamilyen arcszőrzettel rendelkeznek.

Ezt támasztja alá egy másik tanulmány is még 2016-ból, amit a „Journal of Evolutionary Biology” publikált. Több, mint 8500 nőt kértek meg arra, hogy rangsoroljanak férfiakat képek alapján, tehát a szisztéma hasonló volt. Teljesen borotvált, pici borosta, erős borosta és teljes szakáll kategóriába voltak sorolva a férfiak. Az eredmény ugyanaz, tehát a nők itt is jobban vonzódtak a valamilyen arcszőrzetet viselőkhöz.

Ez a tanulmány arra is rávilágított, hogy nemcsak, hogy vonzóbbnak találták őket, de hosszabb távú kapcsolatra is alkalmasabbnak ítélték ezeket a férfiakat. Az arcszőrzet úgy általánosságban indikátor volt arra nézve, hogy a férfi képes arra, hogy sikeresen versenyezzen más férfiakkal az erőforrásokért, mivel idősebb, férfiasabb, dominánsabb és agresszívabb a megjelenésük.

szakallfuggveny.jpg

Kicsit részletesebben nézve, a teljes szakállal rendelkezők férfiasabbak, agresszívebbek, szociálisan érettebbek, míg borostásakat rövid- és hosszú távú kapcsolatra is alkalmasnak találták volna. Röviden arról van szó, hogy általánosan nézve bárki, aki valamilyen arcszőrzetet hord, az vonzóbb. Így ha statisztikailag nézzük, akkor nagyobb esélyed van vonzóbbnak lenni az ellenkező nem szemében, ha van szakállad.

Bár ezek tudományos vizsgálatok, ellenőrzött körülmények között stb, azért láthatjuk, hogy az élet is visszaigazolja ezeket az állításokat.

Példának okáért egy amerikai online ruhaboltnak gyanús volt, hogy azok a termékek mennek jobban, amit szakállas férfiakkal reklámoztak. Persze voltak borotvált modelljeik is, ezért elkezdtek tesztelni. Egyébként a vásárlók durván 70%-a nő volt. A cég lefuttatott egy 15 napos A/B tesztet, aminek a lényege, hogy bármilyen termékre kattintva (amelyet férfi modellel reklámoztak), a vásárló vagy egy szakállas modellt látott vagy egy teljesen borotvált arcút. Minden más teljesen megegyezett a képeken. Tehát vagy egy borotvált arcú vagy ugyanaz a modell ráfotosoppolt szakállal volt látható.
Az eredmény 36.000 vizsgált látogató 15 nap alatt. A szakállasok 50%-al jobban teljesítettek a pucér arcúakénál.
Ha félretesszük kicsit a tudományos halandzsát és körülnézünk, akkor példálózhatunk mással is. Mondjuk a jelenleg népszerű hollywoodi sztárok között is találunk bőven szakállas férfit. Ott van pl Jason Momoa, akiért milliók rajonganak. Láttál már róla borotvált képet? Botrányos. Szakállal ezerszer jobb a csávó.

momoa-comparison-1.jpg   

Egy szó, mint száz, nem lehet letagadni az arcszőrzet erejét. Ezt maximum azok csinálják, akik nem tudnak szakállat növeszteni vagy valamilyen okból kifolyólag nem lehet nekik.

Te egyet értesz ezzel? Megkérdezed erről hölgy ismerősödet is? Küldd el neki a cikket, kíváncsiak vagyunk mit mond!

Belevágnál vagy netalán már benne vagy a szakállnövesztés bizsergetően izgalmas folyamatában? Akkor tudod, hogy nem is olyan fesztelen, mint azt elsőre gondolnád. De mi azzá tudjuk tenni. Próbáld ki a legjobban bevált szakállas kozmetikumokat! Irány a beardcity.hu és legyen olyan szakállad végre, amit megálmodtál magadnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://beardcity.blog.hu/api/trackback/id/tr9016386834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

glantos70 2021.01.15. 11:17:21

Nekem sajnos nem nő vonzó szakállam. Túl ritka és egyáltalán nem nézek ki jól szakállasan. ÉS még a feleségem se szereti... :-)

Beardcity 2021.01.15. 15:44:50

@glantos70: sok ilyet hallottam már, azonban sok esetben van olyan, hogy megtalálják azt, ami jól áll nekik. Természetesen ha ritkás, foltos szakáll van, akkor hülyeség lenne teljes szakállat kívánni, de próbálkoznak akár körszakállal, kis bajusszal, pajesszal vagy ezek kombinációival.
Ha viszont a feleséged nem szereti az keményebb dió :)
Abban nem tudunk segíteni.

Sólyom Tomi 2021.01.16. 13:46:52

@glantos70: @Beardcity: Talán egy másik feleség a megoldás :-)

glantos70 2021.01.19. 15:02:04

@Beardcity: Sebaj, marad a borotválkozás... :-)

glantos70 2021.01.19. 15:02:46

@Sólyom Tomi: Egyelőre elégedett vagyok ezzel a modellel, nem szándékozom lecserélni... :-)
süti beállítások módosítása