A szakállnövesztés 5 mérföldköve
2016. július 01. írta: Beardcity

A szakállnövesztés 5 mérföldköve

Minden nagyobb teljesítményhez az életben tartozik egy mérföldkő is, amire aztán szívesen emlékezünk vissza. Minden egyes megmászandó emelkedő előtt szinteket tűzünk ki magunk elé, hogy tudjuk, hol járunk éppen a folyamatban, és még mennyi van hátra. Bár az ilyen kalandokba, célokba, életutakba általában nem tartozik bele az ember saját testének az ápolása, de a szakállnövesztés mindenképp kivételt képez.

Az első komolyabb szakáll megnövesztése mindenkinek döntő fontosságú, vagy legalábbis mindenki megtudja magáról, hogy szeretne-e szakállas lenni vagy hagyja az egészet a fenébe. Még nem született soha epik szakáll egy nap leforgása alatt, így teljesen természetes, hogy valahogy méred, figyeled a fejlődést attól a naptól kezdve, hogy kibújtak az első szőrszálak és elhatározod...most megnöveszted.
tumblr_ni507dgohb1qej1qto6_540.jpg

1. Egységes bozont

Még a legnagyobb szakállak is kicsiben kezdték, ezért az első látványos, egységessé váló szálak megünneplése igenis jogos. Valahol az első három hétben (borotválkozástól számítva) észre fogod venni, hogy a bozont az arcodat és nyakadat egyre jobban ellepi. Ez szakállas barátom egy kitűnő jel, hogy a pázsit az arcodon szépen fejlődik. Fogj egy korsót, vagy egy feles poharat, és koccints az új borostás kinézetedre! Mostantól hátrahagyod a kisfiús, pucérra borotvált arcod.

Persze meg kell jegyezni, hogy nem biztos, hogy mindenhol ugyanabban az ütemben nő a szőröd. Valahol gyorsabban, máshol lassabban. De kit érdekel? Ez csupán az első lépés a szakállas utazásod során és még nagyon sok vár. A java még csak most kezdődik.
mens-fashion-hairstyles-1950s-mens-hairstyles-2013-trends-86941.jpg

2. A szakállvonal megtalálása, nyak borotválása

Előbb vagy utóbb, a szőr egyre bozontosabb lesz, és eljön az a pont, amikor egy kicsit meg kell szelídíteni. Vannak olyan szerencsések, akiknek nem kell vágnia, mert olyan kialakítású az állcsontja, vagy éppen jó helyen nő a szőr, és csak hagyják nőni. A többieknek, bizony elengedhetetlen a nyaki részen trimmelni, borotválni, ahhoz, hogy ápolt kinézetet kapjanak. Mindenkinek másképpen néz ki a szakállvonal, de kb a nyaki rész felső harmadában próbálkozz, és használd segítségképpen az állad vonalát.

A bozontos kinézet sajnos része a szakállnövesztési folyamatnak, ezért nem kell miatta aggódni. De amint megtörtént, az első sikeres trimmelés, hivatalosan is szakállasnak tekintheted magad, tudván, hogy elkötelezted magad a szakállad ápolása mellett. Állj meg egy kicsit, nézz a tükörbe, és légy büszke, jól haladsz!
halslinje-raka-helskagg.png

3. A kunkorodó bajusz

Egy pár hónap után a szakállad már egészen derék kinézetű, és te magad is magadba szippantottad már a szakállas lét érzését. Persze egy ilyen nagy fejlődést követően érkezik következő mérföldkő: a bajszod elkezd kunkorodni a szádba. Ez a szakasz igényel egy kis gyakorlást, és valószínűleg pár hiba is be fog csúszni, de végül rájössz, hogy mi működik igazán a számodra. Lehet trimmelni, lehet edzeni, fésülgetni, hogy kifelé álljon, vagy lehet használni bajuszwaxot , hogy beállítsd a lehető legjobban. Nincs jó megoldás, vagy rossz megoldás. Az a lényeg, hogy neked hogy tetszik.

Egyébként van egy trükkje a bajszodnak arra, hogy figyelmeztessen, csinálni kéne valamit. Mikor például jóízűen eszel, és ráharapsz pár szőrszálra, az nem kellemes. Ilyenkor, ahelyett, hogy mérgedben levágnád az egészet, nyugodj meg, és gondolj arra, hogy ezt egy magasabb cél érdekében teszed! Sok kezdő szakállas visszafordul ennél a mérföldkőnél. De Te nem. Örülsz neki, hogy tovább léphetsz.
6c3348a31ebb34c57ead025722749c8c.jpg

4. Találsz valamit a szakálladban

Ha hiszed ha nem, ez a legtöbb szakállassal előfordul. Főleg kis ételmaradékok, szöszmösz, levél. Először nem éppen úgy gondolsz rá, mint a büszkeség pillanatára, de fel a fejjel! Egy újabb mérföldkő a szakállas utazásodon.

Ha többször előfordul, hogy találnak valamit a szakálladban, egyszerűen csak poénkodj egyet a megtalálóval és folytassátok, akármit is csináltok! Ha mindez publikus helyen történik, akkor keress egy mosdót, rázd ki, fésüld ki és győződj meg, hogy semmi más nincs a szakálladban! Ismét belenézhetsz a tükörbe és elmondhatod: "igen, akkora a szakállam, hogy dolgokat találok benne".
Ügyelj rá, hogy ne sűrűn történjen meg, de ha már megtörtént, kezeld a helyzetet humorosan!
Azért otthon ne felejtsd el kimosni!
anigif_enhanced-buzz-9209-1392048315-13.gif

5. Az évforduló

Maga a szakállas lét egy közösségi tapasztalat is, hiszen elég sok embernek van, de maga a szakállnövesztés egy nagyon személyes dolog. Minden szakállasnak különböző elképzelése van a hosszúságról, formáról, és valljuk meg, nem mindenki bírja ki 12 hónapig borotválkozás nélkül. De a kitartóaknak, akik húznak egy évfordulót, azoknak fantasztikus és kielégítő érzés lesz.

Egy évnyi szakáll soknak tűnhet de mégsem olyan vészes, és míg tart az utazásod, egy tucat saját mérföldkövet fogsz még észrevenni, ami csak neked lett odaállítva, azért, hogy magad mögött hagyhasd őket.  Mindenki tud szakállat növeszteni de kevesek vannak olyan kitartóak, hogy 1 évig vagy tovább is űzzék a szakállas sportot. Így hát ha elértél az éves mérföldkőhöz, gratulálunk, ünnepeld meg méltóan!
_87785508_istock_000056688362_large.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beardcity.blog.hu/api/trackback/id/tr388858062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

samtron 2016.07.02. 01:06:23

Rendkívül gusztustalannak tartom a szakállat.

(Azt hittem ez a gusztustalan dolog a 18. században be lett fejezve.)

Nbl 2016.07.02. 02:26:53

"fejlődést követően érkezik következő mérföldkő: a bajszod elkezd kunkorodni a szádba" - itt akartam először elhagyni magam

Mérnork 2016.07.02. 03:11:47

Gondolom az se zavar, ha a barátnőd meg elkezdi növeszteni a szőrt a lábán csak hogy ő se maradjon le. ;-)))

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.02. 03:25:30

@Mérnork: tehát ha a barátnőd egy nap úgy dönt szőrt növeszt a lábán,/hónalján,/punciján, máris elhagyod?

Kelly és a szexi dög 2016.07.02. 07:39:51

Érdekes poszt, meg is hallgatom a ZZ Toptól a Dust my broom c. klasszikust

peti a pici pille 2016.07.02. 08:38:39

én azt hallottam, minden szakállas buzi

zoli_ 2016.07.02. 08:56:26

Én meg csak szakimakinak hívom a sok torzonborz hülyegyereket. Félre fésült haj, seggfejszemüveg, szakáll. Húúú de trendi nyálgép....
Olyan kb mint a bmw, meg az audi a8. A sok kretén újgazdag suttyó tönkretette az imázsát. A szakál is ilyen. Olyan trendike pöcsfejek által tönkretett valami. Az ilyenekből 12 pont egy tucat.

Hülye aki elolvassa! 2016.07.02. 09:09:56

30 alatt kifejezetten groteszk. Egy újabb hülye divat.

Treff Bubi 2016.07.02. 09:11:37

"kisfiús, pucérra borotvált arc", lol. Amúgy én is elgondolkodtam már a szakállnövesztésen, de vanbak részek, ahol alig nő a szőr, foltosan meg nem mertem nekiállni.

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2016.07.02. 09:39:57

Gyúrni kéne-e mellé, vagy nem annyira fontos?

A szőke szakáll az vagány?

kopasztahó 2016.07.02. 10:30:17

@peti a pici pille: "én azt hallottam, minden szakállas buzi " - Nem, ez csak a buzizó homofóbokra igaz.
Az arabok már rég kihaltak volna ha így lenne.
A szakáll szerintem sem jó. A kopaszság sokkal trendibb. Audi A8-ban ülve még trendibb.

peti a pici pille 2016.07.02. 11:57:09

@lostparadise: valóban nem. ő azt vallja, h minden metálos buzi :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Bérgyilkos Bohóc 2016.07.02. 12:05:43

Az utcán is alig bírom visszatartani a röhögést, amikor meglátom ezeket a befésült hajú feminim nyári mikulásokat. Soha nem fogom megérteni valaki miért akarja mesterségesen öregíteni magát. Huszonéves suttyók térdig érő szőrzetben, azt hiszik így férfiasak, közben meg vén csövesnek néznek ki. Szánalom. Ráadásul a kislányos arc a zselés fejjel, kb. úgy viszonyul a mikulás szakálhoz, mint frakkban Harley Davidsont vezetni. Röhejes és stílusidegen.

efi 2016.07.02. 13:25:48

Úgy néznek ki a 20 éves szakállas nyunyókák, mint egy 40 éves kanadai favágó ősember.

Nbl 2016.07.02. 13:51:07

Mondjuk az még egy röhejes jelenet lehet, mikor ezek a Kossuth-szakállas makik nyalják-falják egymást a csajukkal (már ha van) dugás közben. Háromszor olyan guszta lehet, mint kinyalni a világ legnagyobb buxusával szerelt lucskos nigamuffot

qwertzu 2016.07.02. 15:33:17

@Bérgyilkos Bohóc: Szőrzet, szakáll = feminim.

Ezt is megértük.

Alhazred 2016.07.02. 16:41:44

na én meg húsz év szakállazás után fontolgatom egy ideje, hogy ideje csupaszra váltani, ha már minden lumber-metro-egyébszexuális ecsetfejű manbunos buzigyerek szakállat hord.

Hoffmanka 2016.07.02. 17:00:11

Összes csiga idejön elmondani hogy utálja a szakállat:-) Félelmetes.

Bérgyilkos Bohóc 2016.07.02. 18:11:57

@qwertzu: Ha egy nő Rózsa Sándor bajuszt ragaszt magának és azt mondom rá, kicsit nőies vagy Rózsa Sándornak, akkor neked az jön le, hogy szerintem a Rózsa Sándor bajusztól lett nőies? Érdekes ez a kifacsart logikád.
Nyilván ezek sem a szakálltól nőiesek, hanem arról magyaráztam, hogy vannak alapvetően kislányos arcú karakterek a szépen befésült hajukkal. Na most ezek az eleve kislányos kisfiúk hiába növesztenek mikulás szakállat nem lesznek egyből férfiasak, csak groteszk nőies mikulások. (Jobb esetben férfias csövesek)

Simon Szabolcs 2016.11.27. 13:22:28

Aranyos hozzászólások. De miért is gond a szakáll?
Akinek nem tetszik az ne növessze, ne nézze, ezt értem a nőkre is (mindkét pontot). Van aki szakállas akar lenni, van aki csupasz, ahogyan itt minden egyes hozzászóló egyedi akar lenni valamiben, így a szakállasok is. Nincs két egyforma szakáll, ahogy nincs két egyforma ember.
Régen a szakállnak jelentése volt, és akik ma is hordják nem biztos a "divat" kedvéért. Próbálta bármelyik pocskondiázó hozzászóló megnöveszteni a szakállát? Sokan azt gondolják egyszerű dolog a szakállas lét, pedig ha tudná az ember, hogy sokkal több odafigyelést igényel, sokall több energiát emészt fel, mint a szőrtelen arc, de ez a vele járója, aki belekezdett az vállalta ezt is.
Való igaz, hogy nem mindenkinek áll jól, és nem mindenkinek való a szakáll, de kik vagyunk mi, hogy egy másik embert megváltoztassunk? A mai fiatal srácok tény, hogy nőiesek a divat miatt, de ha nem tetszik akkor ne néz rájuk, én sem teszem. De azokra a szakállakra nem is tekint senki vonzóan. Azonban van akinek igen is jól áll, dolgozik vele, össze nő vele, és ahogy az oldalon levő cikkek között is lehet olvasni igen, néha még beszélsz is hozzá.
A szakáll ápol, eltakar és nevel, akár jellemet, akár embert.
süti beállítások módosítása