5 hiba, amit elkövethetsz ha ritkás a szakállad
2019. december 13. írta: Beardcity

5 hiba, amit elkövethetsz ha ritkás a szakállad

Egy kis iránymutatás a foltos szakállal rendelkezőknek. Először is, semmi gond nincs ezzel. Attól még, hogy ritkásabb a szakállad, nem jelenti azt, hogy ne tapasztalhatnád meg a szakállas létet. Viszont vannak hibák, amiket simán elkövethetsz, itt van mindjárt 5db:

1. Emiatt nem növeszted meg rendesen a szakállad.

Attól még, hogy van egy két üres folt a szakálladban, nem jelenti azt, hogy ne adhatnál neki egy esélyt. Ha felfedeztél ilyesmit a szakálladon ne pánikolj! Nem a világ vége, ami azt illeti, a legtöbb férfiembernek valamilyen formában van folt a szakállában, csak már nem lehet észrevenni, mivel ránőtt a többi szál.

Ha ritkás is, akkor is a tied, ami azt jelenti, hogy egyedi. Azt pedig, hogy mit teszel vele csak te döntöd el. Meghagyhatod, levághatod, de egyébként rengeteg opció van foltos szakállra. Olyanra kell vágatni, ami jól áll.
Sok híresség és sportoló rendelkezik ilyen adottságokkal és mégis magabiztosan növesztenek szakállat. Ha Johnny Depp is foltos szakállal nyomja a díjátadón, akkor nem hiszem, hogy te ne lennél rá képes a mindennapokban vagy, hogy bárki gáznak tartaná.

johnny_depp2.jpg

 

2. Nem hagysz elég időt a szakálladnak

Hiszed vagy sem, a szakállad nem is biztos, hogy annyira foltos. Az arcszőrzetnek időre van szüksége, hogy teljesen kinőjön, ráadásul bizonyos területek gyorsabban és sűrűbben nőnek, mint mások. Lehet, hogy egyes részek foltoknak tűnhetnek, de lehet, hogy csak a szakálladnak azon része, amely lassabb ütemben nő vagy ritkásabban. Hagyj elegendő időt a növekedésre mielőtt úgy döntenél, hogy levágod az egészet! Lehet, hogy pár héten belül meglepetés ér, hogy mennyit is sűrűsödött, szóval légy türelmes!
A szakállal az a helyzet, hogy minél hosszabb, annál jobban tűnik egyenletesen eloszlottnak az arcodon. Lehet, hogy a növesztés során lesz pár fura pillanat, és nem úgy fog kinézni, ahogy azt megálmodtad, de ha túl tudsz ezeken az időszakokon lendülni és hagyod nőni, akkor rövidebb idő alatt lesz dúsabb, mint ahogy várnád.

patchy.jpeg

3. Másokhoz hasonlítod magad

Más szakállasokhoz hasonlítani magad talál az a hiba, amelybe a legkönnyebb belecsúszni, főleg akkor, ha nem teljesen egyenletes mindenhol a szakállad. Pár dolgot érdemes észben tartani ilyenkor.

  • mindenki teljesen más
  • mindenkinek megvannak az erősségeik és gyengeségeik, a szakállnövesztés terén is
  • a genetikádon nem tudsz változtatni
  • te jobban észreveszel vagy kiemelsz magadon dolgokat, amikre mások nem is figyelnek
  • magadnak növessz szakállat és ne másnak

A végén úgyis az lesz a fontos, hogy növesztettél egy szakállat, mert te azt akartad. Lehet, hogy teszteld a türelmed, lehet hogy azért, hogy idősebbnek tűnj, mindegy, a lényeg, hogy a szakállnövesztés arról is szól, hogy elfogadod magad, a genetikádat és megpróbálod kihozni belőle a legjobbat. A legtöbb férfinak nincsen tökéletesen szimmetrikus, mindenhol egyenletesen növő szakálla. Ami azt illeti ez eléggé ritka.

4. Bedőlsz a szakállnövesztő szeres hirdetéseknek

Ne vegyél szakállnövesztő olajakat! Ha bármilyen oldal vagy hirdetés azt állítja, hogy attól a terméktől sűrű, gyorsan növő szakállad lesz, akkor egyszerűen zárd be. Ezek kb azon a szinten vannak, mint a pirulák, amiktől 2 hét alatt 10 centit nő a farkad. Az ilyen gyártók vagy forgalmazók a férfiak önbizalomhiányára építenek, oly módon, hogy közben teljesen valótlant állítanak. Semmilyen tudományos alapjuk nincs ezeknek az állításoknak. Olyan olajok vannak, amik segítenek a bőrödnek és az arcszőrzetednek egészségesnek maradni, de olyan sajnos nincs, ami varázsütésre több hajhagymát varázsol az arcodra. A lényegi különbség a szakállolaj és a szakállnövesztő olaj között tulajdonképpen csak marketing, illetve ahogy kommunikálják. A szakállolaj azt állítja és ígéri, hogy kondicionálja a szakállad, puhítja a szakállad és a bőröd, valamint a megjelenésed jobb lesz tőle, kényelmesebb lesz a szakállad viselni. Mindezt a legjobb szándékkal, hiszen ez egy működő dolog, aki használt már ilyesmit, az tud róla nyilatkozni. Bármilyen cég aki viszont azt állítja, hogy ettől sokkal gyorsabban fog nőni és sűrűbben stb..., az csak szimplán blöfföl és arra apellál, hogy te hosszú és sűrű szakállat szeretnél növeszteni.   

5. Amit növesztettél, azt sem ápolod rendesen

Minden szakállnak szüksége van a törődésre, függetlenül attól, hogy borosta, hogy hosszú, hogy foltos, ritkás vagy sűrű. A szakállolaj, balzsam, a mosó, a kondicionáló mind segítik és elősegítik, hogy a bőr és a szőrzet megfelelő állapotban legyen. Egy ritkásabb szakállnál jobban látható az arcbőr, szóval jobban észrevehető, ha száraz a bőröd vagy korpás esetleg a szakállad, így biztosnak kell lenned benne, hogy minden patika legyen.

patchy2.jpg

Bármilyen terved is legyen a szakálladdal kapcsolatban, a bőrápolásba invesztálni és a szakálladba invesztálni mindig kifizetődő, hiszen ez az első dolog, amivel szembesülnek az emberek, neked pedig a makulátlan, egészséges kinézet segíteni fog benne, hogy magabiztosabban érezhesd magad a bőrödben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beardcity.blog.hu/api/trackback/id/tr3215350938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Newguy33 2019.12.14. 17:21:12

"4. Bedőlsz a szakállnövesztő szeres hirdetéseknek"

Feltételezem, ez a (cikkben rejtélyes módon nem említett) minoxidilre nem vonatkozik.

Beardcity 2019.12.14. 19:01:35

@Newguy33: nem, úgy látszik, még mindig félreérthető. Legjobb tudomásom szerint a minoxidil sem tud hajhagymát varázsolni, hanem a meglévő hajhagymát "tágítja" és a szőr vagy hajnövekedés anagén fázisában fejti ki a hatását. Amint abbahagyod a kezelést, elmúlik a hatása és alapból sem minden embernél működik.
De a "szeres hirdesések" igazából minden olyan hirdetésre és termékre vonatkozik, ami valótlant ígért, tehát, hogy olyan helyeken fog szőr nőni, ahol nincsen. Ez lehet sima természetes olaj, gyógyszer, bármi. Egyébként ha megkérdez bárki elmondom mi van, illetve mindenki azt csinál magával, amit akar, meg abban hisz amiben akar. A véleményem, hogy elfogadni, hogy nincs rendes szakállad, vagy kopaszodsz még mindig egészségesebb, mint kemikáliakkal kenegetni magad, aminek igazából kétes hatásai és kimenetelei vannak. Vagy a beültetés, merthogy az biztos kimenetelű és ha van rá pénzed, akkor opció lehet. De még egyszer, mindenki azt csinál, amit szeretne.
süti beállítások módosítása