Miért egészséges a szakáll? Mondunk egyből 5 érvet.
2016. január 26. írta: Beardcity

Miért egészséges a szakáll? Mondunk egyből 5 érvet.

Az tény, hogy az összes szakállat viselő, magára igényes ember tisztában van vele, hogy a szakálluk király. Ha egyszer eldöntötted, hogy szakállat növesztesz és megfelelően ápolod is, akkor már része lesz a stílusodnak, személyiségednek. Amellett, hogy jól néz ki, és mágnesként vonzza a nőket, a szakállnövesztésnek van egy pár egészségügyi pozitívuma is. Ezek bizonyított tények, tehát a szakállnak valóban van kihatása az egészségedre is. Lássuk mi az az 5 érv, ami miatt meg kellene fontolnod, hogy növessz te is egyet!
tumblr_nsbvzsam8c1tcst42o1_540.jpg

1. Csökkenti a bőrfertőzések esélyét

Minden alkalommal, amikor borotválkozol, összekaristolod az arcod. Mintha csak egy csiszolópapírt használnál egy fadarabon. Ezek miatt a kis karcolások és felületi sérülések miatt alakulhat ki a bőr kipirosodása, kiütések jelenhetnek meg, benövő szőrszálak képződhetnek. A benövő szőrszálak tehát a borotválkozás eredményei és könnyen vezethetnek fertőzésekhez, valamint az arcon és nyaki részeken található vörös foltok kialakulásához. Ha szakállat növesztesz, akkor ezeknek a problémáknak biztosan búcsút mondhatsz.
tumblr_nvo1vq7lhs1tcst42o1_540.jpg

2. Lassítja  a bőr öregedését

Minden egyes alkalommal, amikor nap éri az arcodat, egyúttal káros UV sugarak érik a bőröd. Ezeknek kitéve az arcod, hamarabb alakulnak ki az öregedésre jellemző jegyek, mint például a ráncok. Ha egy tisztességes szakállat növesztesz, akkor ezeknek a káros sugaraknak akár a 95%-át ki tudod szűrni. A szakáll olyan, mintha kb egy vastag réteg 30 faktoros naptejjel mászkálnál az arcodon. Még egy plusz pontot adhatunk a szakállnak, ugyanis jelentősen csökkenti a bőrrák kialakulásának esélyeit.
tumblr_nvdq47di5n1u1lauao1_540.jpg

3. Védi a bőröd télen is

A csípős hideg téli szelek elég csúnyán ki tudják szárítani és pirosítani az arcodat. Egy sűrű szakállal beláthatóan könnyebb a helyzet. Egy plusz réteg van bőrödön, ami felfogja ennek a hidegnek a nagy részét és melegebben tartja az arcod még a fogvacogtató időben is.
beard-4.jpg

4. Csökkenti az allergiás és asztmás tüneteket

Amikor a pollenek és különböző allergének támadnak, a szakállad nagy segítségedre lehet a tünetek csökkentésében. Nap, mint nap rengeteg allergént és baktériumot szippantasz be a légző rendszereden keresztül, ami akár fertőzésekhez is vezethet. A szakállad szűrőközegként viselkedik, akár egy otthoni légkondi, baktérium filterrel. Kiszűri ezeket a mikroszkópikus részecskéket és bezárva tartja a szakálladban a tüdőd helyett. Persze ezeket a rendszeres tisztítás során szépen kimosod.
tumblr_nnuolsfq781tcst42o1_540.jpg

5. A természetes olajok megtartása a bőrödön

A nyakadon és arcodon található bőr létfontosságú olajokat és faggyút állít elő, ami segít a terület hidratáltságának megtartásában. Amikor simára borotválkozol és minden nap megmosod az arcod szappannal, vagy rosszabb esetben tusfürdővel, akkor ezeket a természetes olajokat elmosod. A szakállnövesztés segít abban, hogy a bőröd megtarthassa ezeket a létfontosságú olajokat. Persze a teljes hidratáltsághoz és tápláláshoz érdemes szakállolajat használni.
tumblr_npwyji9sj91tcst42o1_540.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beardcity.blog.hu/api/trackback/id/tr918316788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vélemény74 2016.01.28. 12:19:40

Ha a nőknek nincs szükségük szakállra a férfiaknak sem életbevágóan fontos.
Egyéni véleményem.

Janossz 2016.01.28. 17:14:51

Elég vicces, hogy az emberiség egy nagy része meg van győződve róla, hogy az Úr (másoknak : Természet) azért adta az arcszőrzetet, hogy azt naponta gyalulgassa.
Én ezt nem gondolom.

pipánszki 2016.01.29. 08:23:31

A hatodik: ha az eleddig lehúzott röpke fél évszázadom alatt kétnaponta, csak 10 percet töltöttem volna eleddig beretválkozással, akkor az annyi mint 980 órát vett volna el az éberen töltött időmből!!! (A számítást 17 éves koromtól kezdtem, és levontam az egy év katonaságot! Az "éca" pedig Faludy Gyuri bácsitól eredt, aki Einstein példáját követve hasonló okokból soha nem viselt zoknit!!! :-.)

pipánszki 2016.01.29. 08:25:19

@vélemény74: De ugye ezt az "egyéni véleményed" nem akarod kiterjeszteni más testrészekre is?!:-.)

Attilajukkaja 2016.01.29. 12:23:12

Gondolom, a ferfiaknal a szakall olyan, mint a him oroszlanoknal a soreny: a magas tesztoszteron szint egyik ismerve, a ferfiassag es ero jelkepe. Van, akinek nagyon jol all. Szemelyisege valogatja.

Vince Varga 2016.12.19. 10:47:07

Ráadásul, még azt is mondja a Biblia, hogy ne készíts magadnak faragott képet :D hahahahaha
süti beállítások módosítása