3 szakálltípus - Te melyik vagy?
2020. október 15. írta: Beardcity

3 szakálltípus - Te melyik vagy?

Ha szétnézel a környezetben és magadon, észreveheted, hogy nem mindenkinek ugyanolyan a szakálla…de nagyon nem. Mitől függ, kinek milyen a szakálla? Persze rá lehet mondani, hogy neki nagyon király szakálla van, mert jó géneket örökölt. Biztos ez?

blog_3_szakalltipus.jpg

A seprű

Sajnos elég sok ilyet látni még mindig. Ránézel és mi jut az eszedbe? Egy seprű. Össze-vissza áll, töredezett, koszos és azt gondolod magadban, hogy hál'istennek neked nem ilyen van.
Mi jár az ilyen ember fejében? „Áh, utálok borotválkozni, most amúgy is menő a szakáll. Fogom magam és jól kinövesztem, egy gonddal kevesebb.”
Pár hónap múlva: „Áh, viszket, mint az állat, nem tudom belőni, ahogy én akarom. Amúgy meg a csaj, akivel randiztam, miért írta vissza, hogy: bocsi, de kicsit úgy nézel ki, mint egy csöves.”
A seprű szakállasok nincsenek tisztában azzal, hogy a szakállnövesztés és ápolás meló. Ahhoz, hogy jól nézzen ki, foglalkozni kell vele. Nem vészesen sokat, de azért dolgozni kell rajta. Már az is sokat segítene egy ilyen szakállon, ha elmenne egyszer egy borbélyhoz, adna neki egy formát, aztán arra vigyázna. A kiálló szálakat levagdosná, illetve az alapvető higiénés szabályokat betartva tisztán tartaná.
Miért óvakodj ettől a hozzáállástól? 100+ egy indokot lehetne felsorolni, de gondolj bele! Ha találkozol egy másik emberrel, az első dolog, amit meg fog nézni rajtad, az arcod. És a szakállad is hozzátartozik az arcodhoz. Valóban az szeretnéd, hogy egy társaságban, egy üzleti megbeszélésen, egy randin már az első 5 másodpercben az legyen rólad a véleménye valakinek, hogy igénytelen vagy? Az emberek automatikusan arra fognak jutni, hogy ha magadra nem vagy igényes, akkor a környezeted sem az, a lakásod sem az, a munkád sem az. Magyarul egy szempillantás alatt szereztél magadnak negatív pontokat, pedig még meg sem szólaltál. Arról nem is beszélve, hogy ezek az emberek erősítik azt a rendkívül buta sztereotípiát, hogy az összes szakállas igénytelen tróger. Ha ilyen vagy, a legjobb tanácsom, hogy szaladj be a boltba egy eldobhatós borotváért és minél hamarabb borotválkozz meg! Ha mégis szeretnéd megtartani, akkor pedig hajrá, kezdj el vele foglalkozni! Ápolni, formálni és mindjárt jobb lesz a helyzet.

ovakodj.jpg 

A puha párna

Ki ne szeretné, hogy olyan jó érzés legyen a szakállához hozzáérni, mint egy puha párnához? Ráadásul az ilyen szakáll nem csak ápolt hatást kelt, de egészséges, jó illatú, tiszta is. Az ilyen szakállas ismérve, hogy jár borbélyhoz, otthonában pedig igyekszik fenntartani szakálla ápoltságát finom korrekciókkal és szakállápoló termékekkel. Természetesen nem tudsz hetente borbélyhoz járni. Aki igen, az nagyon szerencsés. Viszont ennyi idő alatt már nő annyit a szakáll, hogy elkezd kesze-kusza lenni, a gubancokról ne is beszéljünk, ezért szükség van különböző segédeszközökre. Egy ollóra vagy szakállnyíróra a kiálló szálak ellen, és szakállolajra, balzsamra az egészséges puha szakállhoz, valamint egy fésűre vagy kefére a megfelelő formázáshoz és gubancmentesítéshez.
Mi jár az ilyen ember fejében: „Wow, ez a szakállnövesztés annyira nem is vészes, ráadásul élvezem, hogy tök jó puha, nem viszket és még az asszony is megdicséri, milyen jó illata van.”
Ettől a hozzáállástól nem kell tartani, sőt. Ez a minimum hozzáállás, ha szakállápolásról van szó és igényesnek tartod magad. Erre a szakállra jó ránézni, mert rendezett, egészséges, tiszta. Ha ilyen szakállad van, akkor gratulálok! Máris pozitív pontokat szereztél. Persze az a legfontosabb, hogy te hogy érzed magad, de azért nem árt, ha a környezetednek is az a véleménye rólad, hogy egy magabiztos, igényes, magára sokat adó személy lehetsz. Biztosan másban is ilyen sikeres vagy.
Szóval nem ragoznám túl. Ha már van szakállad, ápold és meglesz az eredménye!

 

Az alpaka

Az alpakáknak nagyon-nagyon puha szőre van. Ha még nem volt szerencséd hozzá, mindenképpen javaslom a megsimogatását. Éppen ezen tulajdonsága miatt lett a 3. szakálltípus vagy szakállpuhasági szint.
Mi jár az ilyen ember fejében? „Imádom a szakállam, és nem akarok tőle megválni, mert jobban nézek ki, mint pucér arccal, nem okoz gondot az ápolása számomra, és ha a fene fenét eszik is, kihozom belőle a legtöbbet.”
És valóban. Rengeteg plusz dolgot tehetsz annak érdekében, hogy a szakállad csúcsformában legyen. A rendszeres formázás alap. A mindennapi jó minőségű olaj vagy balzsamhasználat alap. A mindennapi fésülködés alap. De mi van még?
Ha mindent fel szeretnénk sorolni, a lista nagyon hosszú lenne, mert az étkezési és alvási szokásokkal kezdve a mélykondicionáláson és arcbőrtisztításon, hámlasztáson keresztül sok mindenről lehetne beszélni, és valóban, ezeket már a maximalistáknak ajánlanám. Viszont van pár rém egyszerű dolog, amivel javíthatsz a szakállad minőségén.
Egy vaddisznósörtés kefe napi kétszeri használatával nem csak puhítod, de fényesíted is a szőrzeted.
Ha arra is figyelsz, hogy ne szárítsd ki a bőröd szappannal vagy samponnal, akkor máris többet tettél a szakálladért, mint a legtöbbek. Erre való a szakállmosó, ami kíméletes tisztít, nem szárít. A mosó önmagában még nem puhít, viszont fontos a bőröd és a szálak tövének tisztán tartása. A jó szakáll alapja pedig az egészséges bőr, úgyhogy erre nagyon kell figyelni.
Ha a szakállmosó után közvetlenül használsz szakállkondicionálót is, akkor pedig szinte olyan érzésed lesz, mintha alpaka szőr lenne az arcodon. Instant változást lehet tapasztalni használata után. A szakállkondicionáló rendkívül jól puhít, selymessé teszi a szakállad, regenerálja a szőrt, segít a töredezés megszüntetésében, ráadásul ennek hatása napokig kitart, tehát heti egyszer, maximum kétszer érdemes használni. Ha a többi szakállápolót kiegészíted a heti egyszeri kondicionálással, akkor bizony fel lehet készülni a bókokra, illetve arra, hogy a hölgyek nem fognak leszállni a tapogatásáról. Szóval ha nem szereted, hogy nők fogdossák a szakállad, akkor ezt mindenképpen hagyd ki a repertoárból!

dsc_0605-2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beardcity.blog.hu/api/trackback/id/tr6516239068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása