A top 5 legtöbbet használt szakállápoló termék
2016. október 04. írta: Beardcity

A top 5 legtöbbet használt szakállápoló termék

A szakáll megfelelő ápolásához időre és türelemre is szükség van. Viszonylag sok szakállápoló termék van már a piacon, ami segít a dúsabb, egészségesebb, férfiasabb szakáll elérésében. Itt van az 5 legtöbbet használt dolog, ami könnyebbé teszi a mindennapi ápolást és átsegít a növesztés során fellépő nehézségeken.

beard-comb-or-brush-tools-of-men.jpg

A szakállbalzsam jelentősége:

Az összes szakállápolási cucc közül talán a balzsam az, ami legpozitívabb befolyást gyakorolja az arcszőrzetedre. Megfelelően táplálja a szakállad, ami fontos a növekedés szempontjából, másrészről pedig csökkenti a növesztés korai szakaszaiban tapasztalható kényelmetlenségeket

Felhordása után puhítja a szőrzetet, csökkenti ezáltal a bőr viszkető érzését. Ahhoz, hogy a maximális hatást érd el és ki tudd élvezni a balzsam előnyeit, minden egyes szőrszálra fel kell juttatnod a balzsamot. A hajápolókhoz hasonlít, viszont a balzsam hosszú távon fejti ki a hatását. Főképpen védelmi funkciója van, mivel hidratálja magát a szőrszálat. Nagy mértékben hozzájárul, hogy a szakállad komplett kinézete jó legyen. Nem csak a nedvességet segít megtartani, de véd a szél és a veszélyes UV sugárzások ellen is. Különösen ajánlott a használata, amennyiben száraz, töredezett, nagyon vastag,  vagy hosszú szakállad van.

Szintén nagy segítség a kiálló vagy elkóborló szálak esetében. Két trimmelés között ugyanis ez lesz a legjobb eszközöd arra, hogy formázd a szakállad. Így azt lehet mondani, hogy kettős feladatot lát el. Nemcsak észrevehetően fényesebb lesz tőle a szakállad, de normálisabban is fog kinézni, egységesebbnek fog tűnni. A legjobb zuhanyzás után használni, amikor még nyirkos a szakállad.

A legjobb, ha teszel egy keveset a ujjaidra, tenyeredre, ezt szétdörzsölve a kezed melegétől lágyabb lesz és szépen bedörzsölöd a szakálladba. Ahhoz, hogy tényleg mindenhova eljusson a balzsam fésüld át a szakállad először alulról felfele, a tövétől a végéig, majd állítsd be a szokásos módon.
Mi így csináljuk:

Állíts hadba minőségi szakállfésűt!

Ha szakállfésülésre kerül a sor, hamar rájön az ember, hogy nagyon nem ugyan olyan mintha a haját fésülné. Sokféle formájú fésű létezik, amik külön-külön szakállakra lettek kitalálva. Többféle anyagból is készülhetnek, és nem mindegy milyen széles a fogkiosztása. Hogy egy kicsit megkönnyítsük a dolog kezdjünk a fogazattal. Ha hosszú, sűrű szakállad van, válassz mindig olyan fésűt, aminek a fogai távolabb vannak egymástól. Ez fog segíteni a gubancok kibontásban, és nem fogja kitépni a szőrt. Kisebb, vékonyabb szálú szakáll esetén jobb a sűrűbb fogazat, mert így normálisan ki tudod fésülni a szakállad. Ritka fogazatúval csak simogatnád, nem történne semmi lényeges. Anyag szerint lehet fémből, fából, műanyagból, csontból, szaruból. Legyen bármelyik, viszont az olcsó műanyagot érdemes kerülni, hosszútávon csak roncsolja a szőrszálakat. A legfőbb indok a használatára természetesen a gubancok megakadályozása. Másik funkciója a szakállolaj és szakállbalzsam egyenletes eloszlatása. Segítségével könnyen el tudod érni, hogy tényleg mindenhova eljussanak ezek az ápolók és ne vesszen kárba semmi.
Aki esetleg korpásodásra hajlamos, annak is nagy segítség, hiszen a fésű segítségével megtisztítod a szakállad a nem oda való dolgoktól, legyen az korpa vagy elhalt bőr.
Bár a fésű esszenciális, vannak akik kefével váltják ki. Amennyiben a kefe szimpatikusabb, mindig minőségi, vaddisznósörtés kefét használj! Rendszeres használata puhítja, fényesíti a szőrt, ami rendkívül hasznos. Az is használhatja napi egyszer kétszer, aki egyébként sima fésűt használ, hiszen rendkívül jót tesz a szőrnek, és stimulálja az alatta lévő bőrt is.

13063320_1539163496385526_9121156580318293244_o.jpg

millionkent2.jpgVédd a bőröd szakállolajjal!

A szakállolajat gyakorlatilag minden típusú arcszőrzetre lehet használni. A természetes alapanyagú szakállolaj mindig többféle bázisolaj elegyéből készül és ezt általában még megspékelik valamilyen illattal. Az oka, hogy ilyesmi egyáltalán létezik és használata szinte kötelező, abban keresendő, hogy az arcon található szőr sokkal durvább, mint a fejen található haj.

Az arcszőrzet igen nagy hasznot tud húzni a természetes összetevőkből, ezáltal te is kényelmesebben, magabiztosabban fogod magad érezni, mivel a szakállolajjal való kezelésnek kívülről is szembetűnő jelei vannak. Egy kívülálló leginkább azt fogja észrevenni, hogy nagyon fényes a szakállad, közelebbről pedig illatos, akár egy jó parfüm. Egyébként pedig elég sokrétű. A szakáll alatti bőrrészt folyamatosan hidratálja. Ennek az áldásos hatása, hogy nem fog kiszáradni, ezáltal nem fog viszketni. Amennyiben egy fésűvel kellőképpen eloszlattad, úgy táplálja a szőrt egészen a szőrtüszőktől a végekig. A csillogó hatás és a jó illat már csak kellemes velejárója. Amikor azt kérdezik, hogy tudok-e valamilyen szert a szakállnövesztéshez, akkor általában a szakállolajat ajánlom. Nem, nem növeszt ez sem szakállat, hiszen ahol nincsen szőrtüsző, amiből kinőhetne a szőrszál, akkor az olaj sem fog segíteni. Viszont a meglévő szőrök megerősítésében, táplálásában, növekedésében nagy szerepet játszik. A szakállnövesztés minden szakaszában jótékonyan fejti ki a hatását. Kezdetben a viszketés csökkentésében, hosszabb szakáll esetében pedig a puhaság és kezelhetőség szempontjából van jelentősége. Ha szakállas vagy és nem próbáltad még, akkor valami fantasztikus dologból maradtál ki.

captain_fawcett_10ml_beard_oil_beardcity_4.jpg

Hidratáld a szakállad speciális mosóval!

Nagyon hasznos tud lenni, ha van a polcodon egy szakállmosó. Ezek a termékek arra lettek kitalálva, hogy puhítsák a durva szőrt, ugyanakkor kíméletesen tisztítsa meg minden kosztól és ápolja az arcbőrt. Teljesen más anyagokat tartalmaz mint egy hajsampon és nem véletlenül. Az arcbőr sokkal érzékenyebb, mint a fejbőr.

A természetes és kíméletes alapanyagok nem okoznak bőrirritációt, viszont hatékonyan végzik munkájukat, ezáltal elősegítve az egészséges növekedést. Gondolj bele! Mennyire lehet kellemetlen, ha az eleve száraz bőrödön folyamatosan bújik ki egy vastag, erős szőrszál. Ebből pedig van több ezer. És a legtöbb szakállas azért adja fel a növesztést, mert már nem bírja tovább a kellemetlenséget. Én se bírnám. Tusfürdővel, hajsamponnal szintén ne mosd a szakállat, ezek irritációt, bőrszárazságot okozhatnak! Volt olyan ismerősöm, aki arról panaszkodott, hogy egyszerűen nem bírja tovább a szakállát, bár szeretné meghagyni. Miért? Mert száraz, korpás volt és viszketett. Nem azért mert igénytelen lett volna, vagy nem fürdik eleget. Azért mert tusfürdővel mosta az arcát, és nem használt semmiféle kiegészítőt, ami hidratálná a bőrt. A megoldást végül egy szakállsampon és egy olaj kombinációja jelentette.
Bár egy jó minőségű szakállmosó nem tűnik olcsó dolognak, viszont ha beszerzed te is megtapasztalod, hogy nagyon kevés elegendő egy-egy mosás alkalmával, így hónapokra elegendő egy 100ml-s mennyiség. (Nekünk egy szakállmosó kb. annyi idő fogyott el, mint 3db 250ml-s hajsampon)

Szintén nagy segítség már a növesztés kezdetekor. Csökkenti a pirosodást, segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. Ha szakállmosót használsz, hosszútávon csökkentheted az összes többi szakállápoló mennyiségét, hiszen sokkal kevesebb olaj, balzsam szükséges a puhaság eléréséhez.

dsc_0010.jpg

A tökéletes bajusz érdekében használj pedrőt!

Pedrő? Ez a régies neve a bajuszwaxnak. Ha rápillantasz egy-egy régi magyar fotóra, nem valószínű, hogy sok olyan férfit látsz rajta, akinek nincs bajsza. Bizony régen is ápolni, formázni kellett valamivel. A mai bajuszwaxoknak is ez a lényege. Természetes alapanyagú (általában méhviasz), és elég tartást ad ahhoz, hogy egész nap tökéletes álljon a bajszod. Alapból 2 típust szoktunk megkülönböztetni. A formázó waxot és a kondicionáló waxot. Állaga alapján tudod a legjobban belőni. A formázó wax kemény, mint a kő, csak a körmöddel tudsz beletúrni. Ezzel tudod kialakítani a hegyes, kackiás bajszot. Amennyiben csak lágy tartást szeretnél a bajszodnak, akkor válassz egy kondi waxot. Lágyabb az állaga, táplál, viszont nem tart annyi ideig, mint a keményebb társa. Pro tipp: ha kivettél egy kis darab kemény waxot a kezedbe, belecseppenthetsz egy kis olajat, így kaphatsz lágyabb, balzsamszerű anyagot.
Nézd meg mi hogy szoktuk használni:

 

Ha a szakállasok táborát erősíted, mindenképpen felelős vagy az ápolt kinézetért. Használj bármit, figyelj oda, hogy az arcod mindig rendben legyen! Kitartást és jó szakállnövesztést kívánok!

beardbeer.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beardcity.blog.hu/api/trackback/id/tr6311765685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása