5 dolog, amiben megváltoztat a szakáll
2017. január 06. írta: Beardcity

5 dolog, amiben megváltoztat a szakáll

Az életed során rengeteg olyan dolog van, ami gyökeresen megváltoztatja azt. Egy gyermekáldás, egy rokon elvesztése, munkahelyváltás, költözködés és még sorolhatnánk. Talán butaság egy csoportba sorolni ezeket a dolgokat a szakállnövesztéssel, itt ezen a blogon, de hisszük, hogy a szakállnövesztés több annál, minthogy nem borotválkozunk és megjelenik pár kósza szőr az arcunkon. Ez sokkal több annál, de valószínűleg ezt csak az tudja aki már növesztett. Szakállasnak lenni megváltoztatja a mindennapokat is. Valószínűleg pár oldalt teleírhatnánk azzal, hogy milyen változásokat hozott az életünkbe a szakállas lét, de egyszerűségre törekszünk, ezért most kiemeljük az 5 legfontosabbat.

tumblr_o9018fm1gu1tcst42o1_1280.jpg 

A szakáll megtanít, hogy türelmesebb légy.

Már nagyon sokszor volt róla szó itt is, máshol is, és mindenkinek elmondjuk, hogy egyszerűen nem tudsz szakállat növeszteni 1 nap alatt. (persze, kisarkított példa, de az egyesek által elképzelt 3-4 hét sem reális...nagyon nem) A szakállnövesztés türelmet és rengeteg időt igényel. Ahogy a szakállad egyre jobban kezd megszokottá válni a mindennapjaidban, úgy ez a fajta türelem is a részeddé válik. Vagyis te magad válsz türelmesebbé, de nem csak a szakálladdal kapcsolatban, hanem az élet más területein is. Ez pedig minden téren kifizetődő.

tumblr_o8qkm0cnwg1uqqsewo1_1280.jpg

A szakáll öregít

A kölyökképűek is örülhetnek, ugyanis ha szőrnövesztésben jók, akkor egy jó tízest rádobhatnak a életkorukra. Amint szépen lassan ellepi az arcod a szőr, egy kívülállónak elég nehéz lesz megmondani, hogy hány éves vagy. Legalábbis általában felélőnek. Nem csak idősebbnek, de érettebbnek, felelősségteljesebbnek fognak gondolni.

tumblr_ni507dgohb1qej1qto6_540.jpg  

A szakáll megváltoztatja a rólad kialakult képet

Már biztos észrevetted (vagy nem), de meglepő módon a sorozatokban, mozifilmekben, a legbölcsebb embereknek valahogy mindig nagy szakálluk van. Varázslók, jedik, tábornokok, vezérek és hasonló karakterek mind egyszerre üzenik a szakállukkal: "én láttam már ezt-azt fiacskám"
Nyilván azért nem gondoljuk,hogy egyből mész kiképezni Luke Skywalkert vagy a Potter gyereket, de az biztos, hogy a szakáll miatt másképp fognak rád nézni. Valamiért a szakállasokról sokszor automatikusan azt feltételezik, hogy önállóbbak és jól kezelik a váratlan helyzeteket. Hogy ez csak a kinézet miatt van vagy van-e benne valami több is? Ki tudja?

wu1drby.jpg

A szakáll növeli az önbizalmat

Néhány férfitársunk egyszerűen nem növeszt szakállat. És akkor mi van? Semmi. Teljesen rendjén van. Bár mi nyilván arra buzdítjuk az embereket, hogy dobják el a borotvát egy kicsit és engedjék szabadjára a szakállukat, tudjuk, hogy nem mindenki kedveli a szakállas létet és nem is mindenkinek való. Ezt pedig tisztelni kell. De ha megkérdezel egy rendszeresen borotválkozót a szakállról, nagy valószínűséggel nem azt fogja mondani, hogy ő aztán soha nem akarna magának szakállat. Hanem azt, hogy ha tudna, jó lenne néha, meg kipróbálná ha pikk-pakk odateremne az arcára. Tehát, amikor ő szeretné, hogy legyen, akkor gyorsan nőjön meg.
Nekünk viszont nem kell ilyesmin töprengeni, hiszen már megcsináltuk. És ha úgy döntünk leborotváljuk, akkor úgy lesz, és ha vissza akarjuk növeszteni, akkor úgy, mert képesek vagyunk rá. Az mindig bátorító hatással van az emberre, ha a kezében tartja a dolgokat és a választása szerint történhet valami. A választásban rejlik az erő, az erő pedig segít az önbizalom építésében, ilyen egyszerű.

tumblr_nkwq4hgdee1sn35i0o1_500.gif

A szakáll hatalmat ad

A szakálladtól férfiasabbnak érzed magad, sőt még eltakarja a hibákat is. Lehetővé teszi, hogy egy még nagyobb szeletet mutathass magadból. Ezt minden szakállas megtapasztalja. A növesztéstől úgy érezheted, elértél valamit, amit előtted már édesapád, nagyapád és előttük még nagyon sokan. Lehet, hogy genetika, lehet, hogy annál is mélyebben gyökerezik, de mindnyájan éreztük már, hogy a mindennapjainkat valahogy jobban irányítjuk. Reméljük, hogy ez a hatalom több jót is hozzárakhat mindahhoz, ami most van. Ám ez már mindenkinek a saját felelőssége. Szóval használd ki jól a hatalmad!

Képek: Tumblr/Google

A bejegyzés trackback címe:

https://beardcity.blog.hu/api/trackback/id/tr9112103939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Charly Firpo 2017.01.06. 13:13:12

Édes Istenem...
Elnézem ezeket a huszonéves kölyköket akik szakállt növesztettek, akkora öntudatuk és arcuk van hogy a fal adja a másikat. Miért nem veszik észre, hogy se felelősségteljesebbnek nem tűnnek, se komolyabbnak, se öregebbnek, inkább k..vára nevetségesek. Uhh...

peti a pici pille 2017.01.07. 09:48:58

a szerző súlyos mentális sérült, azt kell mondjam

röf 2017.01.07. 10:02:08

Szakállal hasonlítasz a migráns-hordára.

Visceroid 2017.01.07. 10:28:12

@Charly Firpo: Miért nem vesszük észre, hogy Orbán lerombolja az országot? Ugyanazon ok miatt: senki nem meri bevallani saját magának, hogy rossz úton jár.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2017.01.07. 10:34:50

Kihagytad a legfontosabbat, amiért a legtöbb ember szakállt növeszt: Kevésbé tűnsz tőle dagadtnak.

Le Orme 2 2017.01.07. 10:44:35

Ez az írás viccnek gyenge, ha komolyan veszem, akkor viszont kreténnek kell tartanom a szerzőt.

peterbacsi 2017.01.07. 11:00:24

Az enyém magától nő, nem kell növesztenem. A felsorolt dolgok többsége meg csöppet sem illik rám. Így megy ez ...

akrosztikon 2017.01.07. 11:54:44

Szakállas vagyok, szeretem is, ezért kattintottam erre a cikkre. Naívan azt gondoltam, hogy majd egy vicces, ironikus poszt lesz pl. arról, hogy mennyit képes néha az ember szerencsétlenkedni a tükör előtt és hasonlók.

Ehhez képest ez a poszt talán a leglehangolóbb, amit mostanában olvastam. Mekkora önbizalomhiány és mennyi szorongás halmozódhatott fel abban az emberben, akinek ilyen hatást gyakorol az önképére az, hogy szakálla van?

holysmoke0523 2017.01.07. 12:14:40

@akrosztikon: Igen,én is hasonló okból kerültem ide. Végig arra vártam,hogy kiderüljön,viccel az aki írta. De szerintem sajnos komolyan gondolta.

paráznabillegető 2017.01.07. 12:50:56

a szakáll viszket.
persze, csak eleinte...

petimegmondja 2017.01.07. 13:49:29

Számomra az volt ebben hipszter szakálldiliben a legviccesebb, hogy a foci EB-n Kossuth Lajosok szaladgáltak a pályán... :O)))

elemes 2017.01.07. 19:48:12

valamint

6. A szakáll szúrja a puncit.

elemes 2017.01.07. 19:49:27

@akrosztikon:

na, van, aki a szakállon is csomót keres :)

elemes 2017.01.07. 19:52:51

1. a szakáll öregít. ez harmincévesen még menő lehet, ötvenévesen viszont nem feltétlenül akar hatvannak látszani az emberfia.

2. a szakáll karcsúsít. nem optikailag, hanem ténylegesen: a szakállas embernek oda kell figyelnie, mit és hogyan eszik. aki pedig komótosabban eszik, hamarabb (értsd: kevesebb kalóriától) jóllakottnak érzi magát. vagy pedig ragacsosra eszi a szakállát, de ott más a baj.

3. a szakáll viszket.

4. a szakállas férfi együttérzőbb a nőkkel, mert tudja, mit jelent a mindennapi baszakodás azért, hogy normálisan (nem vonzóan, hanem csak elfogadhatóan) nézzen ki.

2017.01.07. 19:58:54

meg bizonyára a krematóriumban is látványosabb
süti beállítások módosítása