5 tipp a dúsabb szakáll eléréséhez
2015. december 11. írta: Beardcity

5 tipp a dúsabb szakáll eléréséhez

Egy igazán dús szakáll növesztése igazi kihívás lehet egy férfi számára, mely különböző okokra vezethető vissza. A legtöbb esetben egy bizonyos hossz elérése után, a viszketés olyan elviselhetetlenné válik, hogy sokan nem bírják tovább és egyszerűen levágják. Ezt lehet tetézni rossz étkezési szokásokkal és helytelen bőrápolással, melynek eredménye a vékonyka, ritka, és gyenge szakáll. Mivel a szakállhoz olyan kifejezések társulnak, mint férfiasság, erő, bölcsesség, ezért fontos, hogy ne nyeszlett szőrt növessz az arcodra, mert minél dúsabb a szakáll, annál nagyobb lesz a tisztelet.
Mától építsd be a mindennapjaidba ezt a pár tippet és hamarabb érheted el a dúsabb szakállat, mint gondolnád!

thick_beard.jpg

A négy hetes szabály

A négy hetes szabály egyet jelent. Tudatosan növeszted a szakállad, ahelyett, hogy levágnád, mielőtt ki tudna bontakozni. Sok férfinak a második, harmadik hét környékén elkezd viszketni és ez annyira felemészti őket, hogy lejjebb trimmelik vagy le is borotválják. A viszketést két dolog kombinációja okozza. Az első a szegényes ápolási szokások. A bőr nincs eléggé hidratálva, ezért ellenáll a szőrtüszőkből növekvő szőrnek. A második, hogy újabb szőrök kinövése irritációt okoz egy pár napig és ezt sokan nem bírják elviselni. A viszketésről, és annak csökkentéséről itt olvashatsz többet.

A „trükk” ennek a 4 hétnek a túllépése. Ha közben üres foltokat látnál, ahol úgy gondolod, hogy sosem fog szőr nőni, akkor is meg kell tanulnod türelmesnek lenni. Ez egy ilyen sport. Körülbelül 4 hét mire a szőrszálak elkezdenek egymásba kapcsolódni és betölteni az üres részeket. Innen már csak a te elköteleződéseden múlik a dolog, de túl kell lépned a borostás fázison, mert ha túl hamar kezded el formázni vagy trimmelni, akkor sosem éred el az igazán dús szakáll kinézetet.

 hqdefault.jpg

A következő lépések

Miután sikeresen túllépted a 4. hetet, két opció áll előtted. Csinálhatod azt, hogy nem nyúlsz hozzá továbbra sem és hagyod teljes mértékben kibontakozni a dolgot. Vagy elkezdheted formázni, trimmelgetni a szakállad. Ha természetesre hagyod, azzal szerezhetsz pár pontot a férfiasságodnak, ha pedig formázod, akkor egy letisztultabb, ápoltabb kinézetet kapsz. A szakállnyíró, olló tökéletes kiegészítők, de ilyenkor már szinte kötelező a szakállolaj használata, hidratálás szempontjából. Ráadásul a bőrbe, szőrszálakba beszívódva táplál és segíti a szakáll növekedését.
Itt tudod beszerezni: www.beardcity.hu/szakallolaj

beardcity_szakallolaj_walk_in_the_woods.jpg

Növessz dúsabb szőrzetet gyorsabban!

Az alábbi tippek a negyedik hét utánra vonatkoznak és általában minden férfinak beválnak. Főleg a szőrszálak vastagságára lesznek hatással, így könnyebben érheted el a dús hatást.

1. Kezdj el edzeni!
Az első dolog, amit megtehetsz az ügy érdekében, hogy elkezdesz rendszeresen mozogni. Ez egy biztos alap, amire tudsz építeni, hiszen ez beindítja a tesztoszterontermelést, ami nagyon jó hatással lesz a szőrtüszőkre és a szőrnövekedésre. A testmozgás jótékony hatással van a vérkeringésre is, ami szintén fontos szerepet játszik a szőrszálak tápanyagellátásában.

2. Csökkentsd a stresszt!
Ha minden apróságon stresszelsz az életben, akkor növekszik a kortizol szint a testedben, ez pedig negatív hatással van a tesztoszteron szintedre. Ráadásul a stressz összeszűkíti a véredényeket, ami nem éppen jó hír az szakálladhoz tartó tápanyagoknak. Meditálj, vagy csinálj bármit, ami megnyugtat! Meg fogsz lepődni a szakállad fejlődésén, ha eltünteted a stresszt az életedből.

3. Pihend ki magad!
Ahhoz hogy növelni tudd a tesztoszteron szintet, a testednek egyszerűen pihenni kell. Az alvás segít a tesztoszteron regenerációban, főleg ha legalább napi 8 óra kijut belőle. Csökkenti a stressz szintet is. Ezekből a dolgokból a szakállad (és tested) csak profitálni tud. Napi 5 óra alvás akár 15%-al vissza tudja vetni a tesztoszteron termelést, aminek eredményei lehetnek azok a foltok, amik úgy tűnnek, mintha sosem akarnának benőni.

4. Javíts az étkezési szokásaidon!
Fontos, hogy sok zöldséget egyél, hiszen sok vitamint kell bevinned a szervezetedbe, amik létfontosságú szerepet játszanak abban, hogy egészséges legyél, és ebbe beletartozik a szakállad is. A szakállad nem más, mint egy hosszú protein szál, ezért minél több proteinben gazdag ételt eszel, annál jobban fog kinézni a szakállad. Egyes ételeket szinte kötelező bevenned az étrendedbe. Pl. tojás, magvak, kelkáposzta.

5. Gondoskodj az utánpótlásról!
Az arcszőrzetet a jó diéta mellett tudod stimulálni vitamin kiegészítőkkel is. Jó tudnod, hogy a réz, cink, magnézium, B vitamin, vas, D vitamin és E vitamin létfontosságú szerepet játszanak a vastagabb, dúsabb szakáll növesztésében. A szomorú igazság, hogy a legtöbb férfi nem visz be elegendőt ezekből a vitaminokból csak az étkezés során, de ha vitamin tabletta formában pótolod az előbb említett dolgokat, akkor az erősen pozitív hatással lesz arcszőrzetedre is, amit észre is fogsz venni.

9cb914b6c73c5048b57335f6ceb0037b.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beardcity.blog.hu/api/trackback/id/tr988158020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

0ricsi0 2015.12.12. 15:27:24

Ja elegge divatba jott most a szakall, egyre gyakoribb latvany az ISIS-es abrazat. "Nagyon egyedi", kb. mint a non-figurativ kar tetko...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2015.12.12. 16:39:04

Igen, ezek nagyon fontos dolgok.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2015.12.12. 17:00:05

Vannak ehhez még étrendi és egyéb lehetőségek. A törököknél elterjedtek erre egyes módszerek.

nnnnnnnn 2015.12.12. 17:18:45

ja, minden hülye hipszternek szakálla van, tiszta divatmajmok

Void Bunkoid 2015.12.12. 17:41:22

Igen, a terminátornak sincs szakálla, mégis kemény :)

Addel 2015.12.12. 18:01:55

Nekem egész eddig szakállam volt, most hogy mindenki elkezdte körülöttem növeszteni, én leborotváltam. :)

énisfélek 2015.12.12. 18:05:34

Kedves Cikkíró!
Nem egészen értem, hogyan is fognak a szőrszálak "egymásba kapcsolódva" megjelenni azokon a csupasz részeken, ahol eddig még soha sem nőtt egy szál szőr sem? Tessék mondani: ha elég sokáig nem borotválkozom, akkor ez az oldalirányú szőrszaporodás elérheti akár a talpam közepét is? Mert jó lenne, ha télen nem csúsznék el a jégen fojton.

funfun 2015.12.12. 18:23:03

@Void Bunkoid: Chuck Norris mindjárt megtalál.

ÜvegesCsirkeszemek 2015.12.12. 18:47:30

Ez az egyik legborzasztóbb dolog, amit mostanában a kötött sapkás kis hipszter majmocskák csinálnak. Annyira, de annyira béna, és a kis köcsögök nem veszik észre magukat.. Ők akkora egyéniségek, hogy már azt sem veszik észre, hogy az összes többi egyéniségnek is pont olyan szakálla van. De legalább egy kézműves sör fesztiválon megbeszélhetik, hogy ők mekkora férfias alfahímek, miközben kortyolgatják a csokis-mogyorós-kurkumás sört

igazi hős 2015.12.12. 19:35:34

A poszt szar, de a kommentekért érdemes volt bejönni.

Gyárfás 2015.12.12. 19:38:48

minden köcsög szakállat növeszt, de kevés olyan van mint a képeken, biztosan sokat izgulnak.

Bergyilkos Bohoc 2015.12.12. 20:09:37

Ez az ortodox szakállas buziskodás, ráadásul 50 kilós hátrafésült hajú feminim köcsögökön (mint itt is 1-2 képen) valami irtózatosan groteszk és szürreális látvány. Férfias? Lófaszt. Annyira életidegen, mintha egy 120 kilós néger szőke, hosszú hajat hordana.
És nem veszik észre mennyire röhejesek.

Köldök_szösz 2015.12.12. 20:42:19

-Csökkentsd a stresszt!
-Pihend ki magad!

Ok... szóval sosem lesz normális szakállam.

Egyébként meg amit annyian szeretnek letagadni sok témában, de attól még menthetetlenül igaz( erre is): Genetika.

Zephyrous 2015.12.12. 21:44:25

Ez a cikk úgy baromság, ahogy van. Genetikától függ a szakáll mérete, hossza, sűrűsége, stb. A sötétebb szőrzetű embereknek dúsabb és sűrűbb a szakálluk, araboknál szinte minden férfinál megfigyelhető. Ez is oltári nagy marhaság, hogy a szőrszálak egybefonódva nőnek tovább... "Körülbelül 4 hét mire a szőrszálak elkezdenek egymásba kapcsolódni és betölteni az üres részeket." Nézd meg Keanu Reeves-t például, ő neki is hiányos és foltos a szakálla, pedig nem fiatal.

bapevi 2015.12.12. 22:08:47

@énisfélek: fojtogat ez a "fojton" a folyton helyett...

Negrogo 2015.12.13. 09:50:07

@Addel: Erdekes, hogy nalam is megfordult a fejemben, hogy leszedem pont ezert. Ha nem is szakalam de borostam mindig is volt hol hoszabb hol rovidebb. 5-6 eve hordom. Most meg, hogy divat lett es rengeteg kiskutya noveszti akiknek valojaban szarul is all meg azt hiszik vmi divat majom vgyok.

Dr_utcai_arcos 2015.12.13. 10:54:22

@Void Bunkoid: elvitted a bulit, a többiek már ne is kommenteljenek, semmi értelme. Köszönjük! (y)

Euscorpius Hungaricus 2015.12.13. 10:56:26

19 éve szakállas vagyok. Utolért a divat. Akkor most én hipszter vagyok? Vagy ahhoz sztk keretes szemüveget is hordanom kell? Csak az a baj, hogy az én szakállam időközben őszülni kezdett. Ez most divatos? Vagy fessem a szakállamat? Leborotválni már nem merem. Tele vagyok bizonytalansággal... Ezek a fontos kérdések...

Dr_utcai_arcos 2015.12.13. 10:57:20

@mennyi?husz!: Ú, főleg az ilyen kócbajszú-szakállú tinik -tudom, lehet még a 4. hét előtt vannak (háháháhááá...)-, de nem hiszem, el, hogy a mai 12-16 éves lányoknak/csajoknak ez nagyon bejönne. Max Dzsasztin Bíberen, mert azért ő is keményen tolja.

bakni 2015.12.13. 11:42:31

"Mivel a szakállhoz olyan kifejezések társulnak, mint férfiasság, erő, bölcsesség..."

Most komolyan, ezt el is hiszi valaki?!
De még ha úgy is néz ki, attól még nem lesz senki férfiasabb, erősebb, bölcsebb meg aztán főleg nem, csak mert ilyen-olyan szakállt növeszt....

Void Bunkoid 2015.12.14. 07:44:33

@funfun: Chuck Norrist a világtörténelem folyamán egyetlen ember gyakta le, mégpedig a simára borotvált képű Bruce Lee :)

kellys 2016.03.25. 19:21:31

@énisfélek: a lényeg, hogy a jeget meg tudd "fojtani". :))))
süti beállítások módosítása