Hogyan válassz magadnak szakállfésűt?
2016. május 23. írta: Beardcity

Hogyan válassz magadnak szakállfésűt?

Igen, jól látod. Szakállfésű. Létező dolog és furcsa neve ellenére nagyon hasznos kiegészítő tud lenni egy szakállas férfi repertoárjában. Különböző formában, méretben és anyagban is megtalálhatóak. Van, aki jobban kedveli a fafésűt a műanyagnál, de igazából minden azon múlik, hogy melyik tetszik igazán és hogy megtaláld a te szakálladnak legjobban megfelelőt. A legtöbbször feltett kérdés általában a következő: "miért használjak külön szakállfésűt, mikor ott van a jó fajta hajfésűm?" Elég csak egy kicsit belegondolni. A fejeden és arcodon növő szőr ugyan olyan? Ugye, hogy nem? Teljesen más a textúrája, a szálak formája, erőssége, stb. Ezért érdemes külön szakállfésűt tartani. Egy hajfésű kárt tehet a szakálladban. A kelleténél több szálat téphet ki, nem a megfelelő hatást nyújtja, és esetleg a hajfésűdön található hajápoló szereket is átviheted a szakálladra, amit végképp nem szeretnél.
combing-beard.jpgKicsi, nagy, lekerekített, fa, műanyag, ezek a fésűk egy célt szolgálnak: hogy minél könnyebben menjen a szakáll karbantartása. A legtöbb szakállfésű nagy fogközzel rendelkezik, ezek inkább nagy szakállra valóak és azért ilyen kiosztása, hogy egyszerűen lehessen kibontani a gubancokat és görcsöket. Más fésűknél sűrűbb fogazatot találunk, ezek inkább a rövidebb, vékonyabb szálú szakállra valóak.
fesuk_beardcity.jpgSok fa fésűt találunk a piacon, de léteznek csontból, műanyagból, szaruból készült darabok is. Egy a lényeg. Azt válaszd, amelyik a te szakálltípusodhoz a legjobban igazodik! Ha nagy szakállad van, ne próbálkozz sűrű fogazatú műanyag fésűt venni, mert egyszerűen nem lesz hatékony! Mi a műanyag fésűket sem preferáljuk, hiszen egyrészt benne van, hogy MŰ anyag, másrészt pedig statikussá tehetik a szőrszálakat és roncsolhatja azokat.

Egy másik, nem kevésbé fontos szerepe is van a fésűknek, azon kívül hogy rendezettebb lesz tőlük az arcszőrzeted. Ez pedig a különböző, karbantartást segítő olajok, balzsamok egyenletes eloszlatása a szakálladon. Például nem feltétlenül elég, hogy kézzel bedörzsölöd a szakállolajat a bőrödbe és szőrödbe. A teljes hatás érdekében alaposan át kell fésülni, hogy az olaj mindegy egyes kis szegletbe eljusson. Ráadásul a fésűk valamennyire magukba szívják, magukon tartják a minimálisan visszamaradó olajat. Ez azért lesz jó, mert bármikor fésülködsz, a "bejáratott" fésűd egyre hatékonyabb lesz.
asbwlvu.gif
Léteznek meg kefék is, amelyek szintén hasznosak, akár már meglévő fésű mellé is. Kicsit olyan mint egy jutalomfalat, vagy egy jó sör a nap végén. Ebből érdemes a 100%-ig természetes vaddisznósörtés változatokat keresni, amelyekben nincs plusz műanyag szál. Rendszeres használatával, rá tudsz segíteni a puhaságra és szőr természetes csillogását is előhozza. Azoknak is ajánlatos, akik egyszerűen nem szeretik a fésűt, vagy még nem elég hosszú a szakáll ahhoz, hogy fésülni lehessen. Ilyenkor a kefe a megoldás. Itt is különböző formák közül lehet választani. Van klasszikus ovális formájú, sőt ergonomikus nyeles, srégen bevágott profi szakállkefe is létezik.
beard_brush_2_kent_beardcity.jpgkent_pf22_beardcity.jpg
beard_brush_3_kent_beardcity.jpg
Bármelyiket is válaszd, mindig a szakállad típusához és hosszához válassz, hiszen fontos funkciója van! Pár hét-hónap után elengedhetetlen lesz használni valamilyen fésűt, és amikor ide kerül a sor, tudd, hogy mit akarsz.
Amennyiben azon gondolkodsz, hogy beruházol egyre, webáruházunkban a műanyag típusukon kívül minden félét, fajtát megtalálsz.    

A bejegyzés trackback címe:

https://beardcity.blog.hu/api/trackback/id/tr618740066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simon Szabolcs 2016.11.08. 10:23:18

Érdekelne engem az, hogy miben más egy szakállfésű kialakítása egy hagyományos hajfésűtől? Tervezek befektetni egy ilyenbe, de eddig nem találtam meg a kettő közt azt a különbséget ami kimondaná, hogy ténylegesen valamiben más a szakállfésű kialakítása, mint egy hajfésűnek.
Megkérem valaki leírná, hogy miben változik?

Beardcity 2016.11.08. 11:56:26

@Simon Szabolcs: Szia! Kialakításban nem feltétlenül más mint egy hajfésű. Persze vannak olyan furcsa formájú fésűk, amivel kényelmetlen lenne hajat fésülni. És vannak olyan kialakítású szakállfésűk is amivel lehet a hajadat is fésülni. Nem csak ez a lényege. Egyfelől nem érdemes 1 fésűvel fésülni a hajadat és a szakálladat egyszerre. Ezt a rákent cuccok miatt mondjuk főleg. Ha használsz bármilyen hajwaxot, zselét, lakkot, akkor az bizony ráragad a fésűre hacsak nem napi szinten takarítod a fésű fogait. Ezáltal pedig rákerül a szakálladra. Ugyanez igaz fordítva is. A szakállápolók a hajadba kerülnek. De mégis a legszembetűnőbb a fogkiosztás. Egy normál szakállfésűnek ritkább a fogkiosztása, ezért nem tépi ki a szőrszálaidat. Mivel a szakállad durvább és valószínűleg göndörebb mint a hajad, teljesen másképp viselkedik. Ennyi. Ezen kívül még nagyobb fogkiosztás kell a nagyon hosszú szakállra, ott inkább már bontófésű kell, mivel még a közepes fogkiosztás is beleakad a gubancokba. Pl a bejegyzésben a legelső képen sem alkalmas az a fogazat a hatékony szakállfésülésre biztos vagyok benne, hogy húz, tép, mint fésül. Valószínűleg csak egy hangulatkép volt és bármilyen fésű megfelelt a célnak. Ha valami még nem világos írj és szívesen válaszolok rá!
süti beállítások módosítása